Praktisch IT-recht

Geert Baestaens – Maarten Kerckenaere – Stephanie WittersDit boek verschijnt in juli 2024. Je kan het boek nu al voorbestellen, dan krijg je het boek in juli toegestuurd.

Beschikbaarheid: In voorbereiding > meer info

De levering van producten is afhankelijk van de beschikbaarheid. 

  • In voorbereiding: aan deze uitgave wordt momenteel nog hard gewerkt. Je kan het item alvast bestellen en we bezorgen het je zodra het beschikbaar is.
  • In voorraad: er is voldoende voorraad om het product meteen te leveren.
  • In herdruk: deze uitgave wordt opnieuw gedrukt. Je kan het item alvast bestellen en we bezorgen het je zodra het beschikbaar is.
  • Beperkt leverbaar: voorraad is beperkt, maar het product kan meteen geleverd worden.
€ 47,00 incl. btw
Details

De voorbije decennia maakte de IT- wereld een gigantische evolutie door. De digitalisering laat zich voelen in alle onderdelen van de maatschappij. Waar we het oorspronkelijk moesten stellen zonder of met verouderde wetgeving, heeft de wetgever een grote inhaalbeweging gemaakt. Europa neemt hier een voortrekkersrol in en werkt naarstig aan een regelgevend kader voor een eengemaakte digitale markt. 

Praktisch IT- recht is onontbeerlijk voor iedereen die professioneel in aanraking komt met digitaal ondernemen. Door de praktisch invalshoek, met veel voorbeelden, opdrachten, schema’s en casussen, is dit handboek uitermate geschikt voor studenten hoger onderwijs. Daarnaast is het ook een handig praktijkboek voor informatici, marketeers en digitale ondernemers.

Komen onder meer aan bod in Praktisch IT-recht:

  • intellectuele eigendomsrechten;
  • bescherming van persoonsgegevens;
  • wetgeving rond cybercriminaliteit en cyberveiligheid;
  • veel voorkomende IT overeenkomsten;
  • e-commerce;
  • vertrouwensdiensten (bv. de digitale handtekening), (IoT) data en AI.

Een woordje van de auteurs
“Met trots presenteren wij ons boek over IT-recht, speciaal ontwikkeld voor studenten in het hoger onderwijs. De reden achter dit initiatief was onze overtuiging dat er een lacune bestond in het Nederlandstalige aanbod voor dit specifieke doelpubliek. Bestaande publicaties waren veelal academisch van aard, met een complex juridisch taalgebruik dat niet altijd aansloot bij de behoeften van hogeschoolstudenten. Ons boek onderscheidt zich door zijn toegankelijke stijl, praktische uitleg en concrete voorbeelden. Daarnaast hebben we oog voor de actualiteit en streven we ernaar om de nieuwste wetgevende initiatieven en praktische aanbevelingen te integreren in zowel het handboek als het online cursusmateriaal. Met onze praktijkgerichte benadering vanuit onze verscheidene achtergronden en voortdurende actualisering willen wij bijdragen aan een beter begrip van IT-recht in een snel evoluerende digitale wereld.”
- Geert Baestaens, Maarten Kerckenaere & Stephanie Witters

Specificaties
Artikelnummer 605512
ISBN 978-94-647-0449-5
Verschijningsvorm Handboek
Onderwijstype Hoger onderwijs
Voorraad In voorbereiding
Vak Recht
Merk Praktisch Recht
Leerjaren Niet van toepassing
Methode DBPRITR

Met welk bestelprofiel wens je verder te winkelen?Did you or your students buy this book?Where did you buy your book?Please upload your proof