Onderzoeksvaardigheden 2023

Caroline Neckebroeck - Inge Vanderstraeten - Mieke Verhaeghe


Beschikbaarheid: In voorraad > meer info

De levering van producten is afhankelijk van de beschikbaarheid. 

  • In voorbereiding: aan deze uitgave wordt momenteel nog hard gewerkt. Je kan het item alvast bestellen en we bezorgen het je zodra het beschikbaar is.
  • In voorraad: er is voldoende voorraad om het product meteen te leveren.
  • In herdruk: deze uitgave wordt opnieuw gedrukt. Je kan het item alvast bestellen en we bezorgen het je zodra het beschikbaar is.
  • Beperkt leverbaar: voorraad is beperkt, maar het product kan meteen geleverd worden.
€ 39,90 incl. btw
Details

Onderzoeksvaardigheden. Voor onderwijs, zorg en welzijn biedt een praktische inleiding in het ontwerp, de uitvoering en de interpretatie van kwantitatief en kwalitatief praktijkgericht onderzoek. Aan de hand van tal van voorbeelden wordt het hele onderzoeksproces doorlopen van probleemstelling en onderzoeksontwerp, over dataverzameling en -analyse tot rapportage.

Voor hogeschoolstudenten reikt het handvaten aan om zelf een eenvoudig onderzoek op te zetten en uit te voeren en om bestaande onderzoeken kritisch te bestuderen. Voor docenten vormt het een basis om onderzoeksvaardigheden aan te leren in specifiek daartoe bestemde vakken. Het biedt ook ondersteuning in andere opleidingsonderdelen waar onderzoeksvaardigheden moeten worden toegepast, zoals projecten, stages, eindwerken ...

Voor professionelen in het werkveld fungeert het als naslagwerk om zelf praktijkonderzoek uit te voeren of daar de opdracht toe te geven. Het stelt hen ook in staat om berichtgeving over onderzoeksresultaten kritisch te interpreteren en naar waarde te schatten.

Met als extra troeven:

  • een onderzoekscasus die de rode draad vormt doorheen het boek;
  • een praktisch stappenplan na elk hoofdstuk om zelf een onderzoek op te zetten en uit te voeren;
  • gebruik van de Nederlandse en Engelse terminologie.
Specificaties
Artikelnummer 602832
ISBN 978-94-641-7785-5
Verschijningsvorm Handboek
Onderwijstype Hoger onderwijs
Voorraad In voorraad
Vak Statistiek
Merk Onderzoeksvaardigheden
Leerjaren Niet van toepassing
Methode Onderzoeksvaardigheden

Met welk bestelprofiel wens je verder te winkelen?Did you or your students buy this book?Where did you buy your book?Please upload your proof