De boekhoudpraktijk 2023

Siem de Ruijter - Bart Sommen

Beschikbaarheid: In voorraad > meer info

De levering van producten is afhankelijk van de beschikbaarheid. 

  • In voorbereiding: aan deze uitgave wordt momenteel nog hard gewerkt. Je kan het item alvast bestellen en we bezorgen het je zodra het beschikbaar is.
  • In voorraad: er is voldoende voorraad om het product meteen te leveren.
  • In herdruk: deze uitgave wordt opnieuw gedrukt. Je kan het item alvast bestellen en we bezorgen het je zodra het beschikbaar is.
  • Beperkt leverbaar: voorraad is beperkt, maar het product kan meteen geleverd worden.
€ 23,95 incl. btw
Details

De boekhoudpraktijk: Geïntegreerde casestudy is een (herhalings)oefening waarbij de student stapsgewijs een volledig boekhouddossier leert verwerken. De casestudy bootst een reële situatie na met een dossier zoals dat er in een boekhoudkantoor uitziet.

De student gaat aan de slag met onder meer:

  • aankoop- en verkoopfacturen;
  • bankuittreksels;
  • loonstaten.

Na de verwerking van die documenten stelt de student ook een btw-aangifte op, sluit hij het boekjaar af en maakt hij de jaarrekening op. De case bevat tot slot een aantal facultatieve uitbreidingen die ingaan op de aangifte van de vennootschapsbelasting, het berekenen van ratio’s en het opstellen van een managementrapport.

De student leert met andere woorden de praktijk van het boekhouden beheersen in een reële context met levensechte documenten. De case kan zowel in de lessen boekhouden als computerboekhouden opgelost worden. Voor docenten zijn de oplossingen voorzien in de boekhoudprogramma’s Octopus en Exact Online.

Specificaties
Artikelnummer 603056
ISBN 978-94-647-0023-7
Verschijningsvorm Handboek
Onderwijstype Hoger onderwijs
Voorraad In voorraad
Vak Accountancy
Merk De boekhoudpraktijk
Leerjaren Niet van toepassing
Methode De boekhoudpraktijk

Met welk bestelprofiel wens je verder te winkelen?Did you or your students buy this book?Where did you buy your book?Please upload your proof