Autonoom handelen met de rolstoel 2023

Leslie Vincke - Greet Steyaert - Wivina De Keyser
m.m.v. Henk Beyaert - Anthony Vanhie - Stijn De Baets

Beschikbaarheid: In voorraad > meer info

De levering van producten is afhankelijk van de beschikbaarheid. 

 • In voorbereiding: aan deze uitgave wordt momenteel nog hard gewerkt. Je kan het item alvast bestellen en we bezorgen het je zodra het beschikbaar is.
 • In voorraad: er is voldoende voorraad om het product meteen te leveren.
 • In herdruk: deze uitgave wordt opnieuw gedrukt. Je kan het item alvast bestellen en we bezorgen het je zodra het beschikbaar is.
 • Beperkt leverbaar: voorraad is beperkt, maar het product kan meteen geleverd worden.
€ 43,80 incl. btw
Details

Het gebruik van een mobiliteitshulpmiddel is vaak een voorwaarde om het handelen van personen met een beperking te optimaliseren. Zonder de juiste rolstoel of een ander mobiliteitshulpmiddel is integratie in de maatschappij vaak niet mogelijk. Autonoomhandelen met de rolstoel reikt ergotherapeuten en studenten ergo therapie de nodige tools aan om het handelen van de cliënt in relatie tot zijn fysieke en sociale omgeving in kaart te brengen, om de geschikte rolstoel te adviseren en de cliënt gepast te begeleiden. De cliënt, zijn handelen en een permanente evaluatie staan daarbij centraal.

De auteurs baseren zich op de bespreking van een rolstoelgebruiker en zijn functioneren aan de hand van de Internationale Classificatie van het menselijke Functioneren(ICF). Hoewel de diagnose, de prognose en de medische anamnese het handelen van de cliënt uiteraard beïnvloeden, vormen ze vanuit ergotherapeutisch oogpunt dus niet het vertrekpunt in dit boek. De auteurs gaan vanuit deze invalshoek in op:

 • de rolstoel en zijn onderdelen;
 • de beroepsrollen van de ergotherapeut;
 • het meten van het autonoom handelen met een rolstoel door middel van assessments;
 • het adviseren van een rolstoel;
 • de zithouding in de rolstoel;
 • het afstellen van de rolstoel;
 • rolstoeltraining.


De casussen op basis van de beleving van ervaringsdeskundigen maakt het geheel bevattelijk en inzichtelijk voor de student. De verschillende opdrachten, de overzichtelijke schema’s en de talrijke afbeeldingen maken van Autonoom handelen met de rolstoel een uniek en onmisbaar werkinstrument voor ergotherapeuten en studenten ergotherapie.

In deze herwerkte editie komt onder meer de elektronische rolstoel uitgebreider aan bod en werd een extra casus toegevoegd.

Specificaties
Artikelnummer 603023
ISBN 978-94-641-7838-8
Verschijningsvorm Handboek
Onderwijstype Hoger onderwijs
Voorraad In voorraad
Vak HC
Merk VI584
Leerjaren Niet van toepassing
Methode Autonoom handelen met de rolstoel

Met welk bestelprofiel wens je verder te winkelen?Did you or your students buy this book?Where did you buy your book?Please upload your proof