Opgelet: bestel tijdig voor levering in 2023
Bestellingen die geplaatst worden na 11 december 2023 worden o.w.v. de jaarlijkse inventarisatie pas vanaf 8 januari 2024 uitgeleverd.
Wij danken je voor je begrip en wensen je alvast prettige feestdagen.

Zorg voor mantelzorg

Benedicte De Koker - Leen Heylen - Jeroen Knaeps - Jan Steyaert - Joris Van Puyenbroeck (red.)

Beschikbaarheid: In voorraad > meer info

De levering van producten is afhankelijk van de beschikbaarheid. 

  • In voorbereiding: aan deze uitgave wordt momenteel nog hard gewerkt. Je kan het item alvast bestellen en we bezorgen het je zodra het beschikbaar is.
  • In voorraad: er is voldoende voorraad om het product meteen te leveren.
  • In herdruk: deze uitgave wordt opnieuw gedrukt. Je kan het item alvast bestellen en we bezorgen het je zodra het beschikbaar is.
  • Beperkt leverbaar: voorraad is beperkt, maar het product kan meteen geleverd worden.
€ 28,05 incl. btw
Details

Mantelzorg komt meer en meer op de radar van professionele hulpverleners. Door de vermaatschappelijking van de zorg komt de focus meer te liggen op het informele netwerk van de zorgvrager. De kinderen van een ouder met dementie, een partner van een verkeersslachtoffer of de broers en zussen van een man met psychische problemen: in veel gevallen gaat het om krachtige mantelzorgers die kunnen optreden als volwaardige partners van de hulpverleners.

Tegelijkertijd hebben mantelzorgers ook eigen vragen en noden en is het van belang dat ze gesteund worden. Dit handboek speelt in op deze trend, en biedt zowel een theoretisch kader als praktijkgerichte tools aan (toekomstige) professionals met verschillende achtergrond.

De auteurs geven allen les in het hoger onderwijs en zorgen per hoofdstuk voor verwerkingsoefeningen. Het boek is gestoffeerd met casussen die zo opgevat zijn dat verschillende beroepsprofielen (verpleegkundigen, sociaal werkers, ergotherapeuten, orthopedagogen …) hun professionele inbreng kunnen herkennen.

In Deel 1 hanteren de auteurs vier perspectieven:

  • een conceptueel hoofdstuk waarin ze mantelzorg definiëren en afbakenen
  • een sociologisch hoofdstuk waarin ze mantelzorg duiden als maatschappelijk fenomeen
  • een psychologisch hoofdstuk waarin de beleving van de mantelzorger centraal staat;
  • een hoofdstuk waarin de mogelijkheden tot multidisciplinaire samenwerking tussen professionals en mantelzorgers aan bod komen.

In Deel 2 vinden we een ‘hands on’-aanpak terug. De auteurs illustreren essentiële vaardigheden van professionals met concrete methodieken en voorbeelden uit de praktijk.

Specificaties
Artikelnummer 581881
ISBN 978-90-306-8992-8
Verschijningsvorm Leerboek
Onderwijstype Hoger onderwijs
Voorraad In voorraad
Vak MEM
Merk VI611
Leerjaren Niet van toepassing
Methode VIZMANTEL

Met welk bestelprofiel wens je verder te winkelen?Did you or your students buy this book?Where did you buy your book?Please upload your proof