Statistiek - Samen leven en werken in cijfers

Ilse Vanderstukken

Beschikbaarheid: In voorraad > meer info

De levering van producten is afhankelijk van de beschikbaarheid. 

  • In voorbereiding: aan deze uitgave wordt momenteel nog hard gewerkt. Je kan het item alvast bestellen en we bezorgen het je zodra het beschikbaar is.
  • In voorraad: er is voldoende voorraad om het product meteen te leveren.
  • In herdruk: deze uitgave wordt opnieuw gedrukt. Je kan het item alvast bestellen en we bezorgen het je zodra het beschikbaar is.
  • Beperkt leverbaar: voorraad is beperkt, maar het product kan meteen geleverd worden.
€ 23,20 incl. btw
Details

Statistiek. Samen leven en werken in cijfers is een toepassingenboek waarin de lezer onderzoekend, actief en creatief met getallen aan de slag gaat om gestructureerd te kunnen rapporteren over zijn leef- en werkomgeving. In de hedendaagse werkcontext is de competentie om gegevens te rapporteren en te interpreteren een onmiskenbaar voordeel en leidt dit uiteindelijk tot een meer doordacht en meer gewaardeerd beleid in organisaties.

Door diverse officiële numerieke databanken te raadplegen verwerft de lezer een bewustere kijk en een breder perspectief op de samenleving. Met behulp van de octagonparaplu kan hij op een toegankelijke manier relevante data uitfilteren per levensdomein.

Doorheen de toepassingen komen enkele basisbeginselen aan bod zoals het verzamelen en interpreteren van relevante gegevens, ze ordenen, grafisch voorstellen en beheren in Ms Excel. Op basis van deze kennis kan de lezer daarna uitspraken formuleren over frequentieverdelingen aan de hand van centrum- en spreidingsmaten.

Specificaties
Artikelnummer 574002
ISBN 978-90-455-5497-6
Verschijningsvorm Handboek
Onderwijstype Hoger onderwijs
Voorraad In voorraad
Vak Statistiek
Merk Statistiek
Leerjaren Niet van toepassing
Methode Samen leven en werken in cijfers