Pionier 5 Leerboek

Leerboek voor geschiedenis in het vijfde jaar van het aso

Beschikbaarheid: In voorraad > meer info

De levering van producten is afhankelijk van de beschikbaarheid. 

  • In voorbereiding: aan deze uitgave wordt momenteel nog hard gewerkt. Je kan het item alvast bestellen en we bezorgen het je zodra het beschikbaar is.
  • In voorraad: er is voldoende voorraad om het product meteen te leveren.
  • In herdruk: deze uitgave wordt opnieuw gedrukt. Je kan het item alvast bestellen en we bezorgen het je zodra het beschikbaar is.
  • Beperkt leverbaar: voorraad is beperkt, maar het product kan meteen geleverd worden.
€ 28,80 incl. btw
Details

Pionier speelt een voortrekkersrol sinds de nieuwe leerplannen. Het is de eerste methode die de leerlingen aan het werk zet met probleemstellingen en via gevarieerd bronnenmateriaal tot inzicht laat komen in de geschiedenis.

De onderzoekscompetenties die de leerlingen vanaf Pionier 1 geleidelijk aan verworven en verfijnd hebben, komen in de derde graad volop tot ontplooiing. Elk hoofdstuk is opgebouwd volgens dezelfde structuur: Instap - Onderzoeksvraag - Bronnenanalyse - Synthese - Reflectie.
In enkele hoofdstukken worden de leerlingen nog wat meer uitgedaagd en moeten ze bv. zelf de onderzoeksvraag of de synthese formuleren. Bij de hoofdstukken over het Congres van Wenen en de verdragen van Parijs kunnen de leerlingen tijdens een rollenspel in de huid kruipen van de toenmalige politici.

Specificaties
Artikelnummer 574385
ISBN 978-90-455-4323-9
Verschijningsvorm Leerboek
Onderwijstype aso
Voorraad In voorraad
Vak Geschiedenis
Merk Pionier
Leerjaren Leerjaar 5
Methode Pionier

Met welk bestelprofiel wens je verder te winkelen?