de boeck atlas Handleiding

Handleiding bij de boeck atlas

Beschikbaarheid: In voorraad > meer info

De levering van producten is afhankelijk van de beschikbaarheid. 

  • In voorbereiding: aan deze uitgave wordt momenteel nog hard gewerkt. Je kan het item alvast bestellen en we bezorgen het je zodra het beschikbaar is.
  • In voorraad: er is voldoende voorraad om het product meteen te leveren.
  • In herdruk: deze uitgave wordt opnieuw gedrukt. Je kan het item alvast bestellen en we bezorgen het je zodra het beschikbaar is.
  • Beperkt leverbaar: voorraad is beperkt, maar het product kan meteen geleverd worden.
€ 35,80 Incl. BTW
Details
Met een handleiding bij deze atlas willen we een antwoord bieden op enkele didactische en inhoudelijke vragen uit het werkveld.

In het eerste deel, de atlas als didactisch instrument, wordt de weg getoond om atlaskaarten efficiënt en didactisch verantwoord in te schakelen in de lessen. Voor de leraar die minder met cartografie vertrouwd is, wordt in een kort hoofdstuk de taal van thematische kaarten uitgelegd. Er is ook ruime aandacht besteed aan de methodiek om gebeurtenissen uit de actualiteit te bestuderen aan de hand van atlaskaarten. Via de hierbij gehanteerde OVUR-methode kunnen bovendien verschillende onderzoekscompetenties met de leerlingen ingeoefend worden.

In het tweede deel is een selectie gemaakt van de meest relevante kaarten, gespreid over 10 thema’s. Voor elk thema zijn de eindtermen geselecteerd die hierop betrekking hebben en zijn verschillende inhoudelijke en didactische besprekingen opgenomen.

Hoe thematische kaarten te lezen, te analyseren en te interpreteren wordt bij elk thema toegelicht. Van een groot aantal kaarten is de inhoudelijke achtergrond uitgewerkt. Verbanden met andere kaartbladen zijn aangegeven en vergemakkelijken de zoektocht naar verticale en horizontale relaties.
Specificaties
Artikelnummer 573478
ISBN 978-90-455-5644-4
Verschijningsvorm Handleiding
Onderwijstype aso -tso -kso - bso
Voorraad In voorraad
Vak Aardrijkskunde
Merk Aardrijkskunde atlassen kaarten
Leerjaren Niet van toepassing
Methode Atlas